Sports Center Sargans / Ruprecht Architekten + HILDEBRAND

Sports Center Sargans / Ruprecht Architekten + HILDEBRAND

Sports Center Sargans / Ruprecht Architekten + HILDEBRAND

Sports Center Sargans / Ruprecht Architekten + HILDEBRAND, © Roman Keller

© Roman Keller


© Roman Keller


© Roman Keller


© Roman Keller


© Roman Keller






+ 27



  • Architects

  • Location

    Sargans, St. Gallen, Switzerland

  • Category

  • Lead Architects

    Eva Herren, Rafael Ruprecht, Thomas Hildebrand

  • Project Team

    Marcel Baumann, Reto Giovanoli, Massimo Della Corte, Katrin Pfäffli, Diana Zenklusen

  • Area

    4860.0 m2

  • Project Year

    2012

  • Photographs

  • Manufacturers

    Loading…


© Roman Keller

© Roman Keller

Text description provided by the architects. In Sargans, a Swiss town located in the Rhine Valley, near the border with Liechtenstein, a new sports center replaces a triple gymnasium that was no longer state of the art.


© Roman Keller

© Roman Keller


Ground floor plan

Ground floor plan


© Roman Keller

© Roman Keller

The new construction consists of a quadruple gymnasium with various Fitness rooms. Because the marshy site cannot bear large loads and the existing pile foundations were to be reused, a lightweight wood structure was the ideal response to the design problem.


© Roman Keller

© Roman Keller


Section

Section


© Roman Keller

© Roman Keller

The client, the canton of St. Gallen, wanted a sustainable building that employs local building materials and would only require a short construction phase; these stipulations only served to underscore the suitability of wood. Not only the building exterior, but also the interior, are characterized to a great extent by the use of this material.


© Roman Keller

© Roman Keller

The serial and dense structure goes through all parts of the building and emphasizes the architectural and spatial qualities of the main rooms: entrance foyer, gymnasium, fitness rooms. It is made out of spruce wood and is composed of 40 thin and close to one another glued-laminated timber frames. The floor slabs in the two-story part are made with a wood-concrete composite system and a combined ash/spruce glued-laminated load bearing beams.


© Roman Keller

© Roman Keller

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.

Cite: “Sports Center Sargans / Ruprecht Architekten + HILDEBRAND” 01 Sep 2019. ArchDaily. Accessed .

世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!

想浏览ArchDaily中国吗?


Did you know?

You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.

Read More