Baan Nonthaburi / Plan Architect

Baan Nonthaburi / Plan Architect

Baan Nonthaburi / Plan Architect

Baan Nonthaburi / Plan Architect, © Chitsanupong Ploythanachot

© Chitsanupong Ploythanachot


© Chitsanupong Ploythanachot


© Chitsanupong Ploythanachot


© Chitsanupong Ploythanachot


© Chitsanupong Ploythanachot






+ 22



  • Architects

  • Location

    Nonthaburi, Mueang Nonthaburi District, Nonthaburi, Thailand

  • Category

  • Design Team

    Wara Jithpratuck, Jittinun Jithpratuck

  • Area

    384.0 m2

  • Project Year

    2018

  • Photographs

  • Manufacturers

    Loading…


© Chitsanupong Ploythanachot

© Chitsanupong Ploythanachot

Text description provided by the architects. This pavilion is an extended part form existing house. Its main function is sport facilities which consist of swimming pool, fitness, sauna, bathroom, outdoor shower, service area and parking.


© Chitsanupong Ploythanachot

© Chitsanupong Ploythanachot

The layout of this building is designed to link with the old houses center court. The main pool deck is aligned with the existing courtyard with the fitness room at the end of the deck. While the left functions are set on another axis at the edge of the site not only to maximize panoramic private view from the deck, but also blend functional space with nature around. Another courtyard behind the fitness room separates between water closet zone and service zone and also makes fitness surrounded by view. Besides Thailand tropical weather, the main pool deck require big roof to protect it from rain and sun. The columns are installed as least as possible along with the glass wall dividing space to remain panoramic view for the deck.


Plan

Plan


Section A - B

Section A – B

The main material, lath, blends the nature to the house by let the natural light get through the space dimly. The eaves is also translucent and allow natural light get through lath ceiling creating transition space itself.


© Chitsanupong Ploythanachot

© Chitsanupong Ploythanachot

The outstanding characteristic shows the simplicity of the building blending nature, existing surrounding together with the architecture.


© Chitsanupong Ploythanachot

© Chitsanupong Ploythanachot

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.

Cite: “Baan Nonthaburi / Plan Architect” 20 Jun 2019. ArchDaily. Accessed .

想阅读文章的中文版本吗?

© Chitsanupong Ploythanachot

Baan Nonthaburi住宅扩建 / Plan Architect


Did you know?

You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.

Read More